Provridning

Vi tar emot provryttare efter överenskommelse per telefon eller mail. I mailen får du även information om tider för provridning och därefter kan du ringa/maila tillbaka och boka en tid. De flesta hästar hyrs ut från skolstarten, men vi har ofta nyinköpta hästar som kan hyras ut andra delar av året. Ring gärna och hör er för om ni är intresserade!

När man provrider för att hyra en häst över vintern får man ofta prova flera hästar, sedan gör jag en bedömning i samråd med ungdomarna och föräldrarna om vilken ponny vi tror kan vara lämplig. Den häst som hyrestagaren fastnar för får man sedan komma och rida ytterligare en gång om man vill, då får man även pröva att hoppa den och rida ut en sväng.

Om två ryttare ska dela på en häst vill jag att de kommer till provridningen samtidigt.


0 kommentarer

Ponnyklubben

PONNYKLUBBEN
 
För dig som inte har möjlighet att hyra en häst från oss, så kan man istället gå med i vår ponnyklubb som pågår under vinterhalvåret (från det att höstens helgläger avslutas till det att sommarlägrena startar igen).
 
En del ponnyer och storhästar behålls hemma på gården över vintern, och behöver därför medryttare en eller flera dagar i veckan. Man kan rida lektion i både hoppning och dressyr på sin medryttarhäst, får möjlighet att rida ut på våra fina ridvägar, delta i olika tävlingar som vi anordnar och därmed "övervintra" på Karlshem.
 
Om det låter intressant så hör av dig för mer information!
 
0 kommentarer